divendres, 8 de desembre del 2017

El PSUC viu i la JSUC davant les eleccions del 21D

El pròxim 21 de desembre (21D) es celebren eleccions autonòmiques a Catalunya. Tot indica que seran unes eleccions que estaran polaritzades pel nacionalisme i que perllongaran l’enfrontament entre els partits polítics que van declarar la DUI (ERC, Junts per Catalunya i CUP) i els que van recolzar l’aplicació de l’article 155 (PP, PSC i Cs).

Enfront d’aquesta situació des del PSUC viu i la JSUC considerem que:

  1. Cal reforçar un espai polític que es situï fora de la lògica polar del nacionalisme. Les opcions independentistes s’han mostrat infantils i irresponsables. L’independentisme, lluny d’enfortir les posicions republicanes i apropar-nos a la pretesa República Catalana, ha incrementat la polarització nacionalista tot aplanant el camí a les polítiques reaccionàries del PP i C’s a Catalunya i a Espanya.

  1. Cal donar suport i posar tots els esforços als espais polítics i socials que situïn com a prioritària la política social i democràtica a Catalunya i l’Estat. Donada la greu situació que sofreix l’Estat espanyol i Catalunya en aquest sentit és un greu error menystenir la defensa contundent d’una agenda social i democràtica regeneradora que suposi una millora a curt termini de la vida de la classe treballadora i els sectors populars.

  1. És necessari mantenir la necessitat d’obrir vies de diàleg i negociació que facin viable la possibilitat d’un referèndum acordat on tot el poble català en la seva pluralitat pugui exercir el dret democràtic a l’autodeterminació. Els i les comunistes estem convençuts que la millor opció és una República Federal i Solidària que mancomuni tots els pobles d’Espanya, i alhora sempre hem defensat el dret a l’autodeterminació de les nacions com a condició per no dividir la classe treballadora i el poble, i com la forma legítima que tenen els pobles per decidir el seu futur de progrés social i democràtic.

  1. Fem una crida a les persones d’esquerra a no caure en el parany del PSC comandat per l’icetisme. La lluita per les posicions progressistes, federals i republicanes no vindran mai d’un partit que, com el PP i C’s, és un pilar del règim del 78 i que ara s’alia amb l’antiga Unió ultracatòlica. L’esquerra no pot caure en el cimbell d’aquells que combreguen amb el nacionalisme espanyolista reaccionari de Societat Civil Catalana, que ha implementat reformes laborals lesives per la classe treballadora, que ha aprovat reformes constitucionals antisocials d’amagat amb el PP. La deriva conservadora del PSC-PSOE s’ha consumat, a més, amb el seu suport a l’aplicació del 155 que ha suposat un atac sense precedents a les institucions catalanes que tant ens va costar aconseguir a les lluites dels anys 70.

  1. Finalment, els i les comunistes ens ratifiquem en què, a les pròximes eleccions del21D, tot i la seva curta existència, Catalunya en Comú – Podem serà l’opció que millor represental’espai polític i social dels punts abans esmentats. Per aquest motiu, en les pròximes setmanes instem a tothom que pugui a recolzar aquesta candidatura al llarg de la campanya electoral i, òbviament, a votar-la el 21D.

Per la 3a República Federal !

Comitè Executiu del PSUC viu
Comissió Permanent de la JSUC
Barcelona, 26 de novembre de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada