diumenge, 29 d’octubre del 2017

El PSUC viu i la JSUC davant l’aplicació del 155 i la DUI


El PSUC viu i la JSUC consideren que l’aplicació del 155 per part del govern reaccionari del PP per intervenir l’autogovern de Catalunya i la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) aprovada per Junts pel Sí i la CUP comporten greus irresponsabilitats polítiques. Porten a Catalunya al conflicte social, trenquen la cohesió social i ens endinsen en un futur incert de conseqüències nefastes per a la classe treballadora i els sectors populars.

Per una banda, el govern del PP, des que començà la crisi, està implementant un gir reaccionari al conjunt de l’Estat espanyol. El primer govern Rajoy va dinamitar el pacte constitucional fent volar la seva vessant social, va atacar els drets laborals, socials i econòmics conquerits per la classe treballadora i els sectors popular, també va atacar les llibertats civils amb l’anomenada Llei Mordassa. Ara, el segon govern Rajoy, amb l’aplicació del 155 amb la connivència del PSOE i C’s, aprofundeix aquest gir acabant de fer saltar pels aires els consensos territorials acordats a la transició espanyola.

Per l’altra banda, la DUI aprovada ahir per les forces independentistes al parlament no té la legitimitat democràtica que hauria donat un referèndum pactat d’autodeterminació amb garanties, reconegut internacionalment i que hagués interpel·lat a tot el poble de Catalunya en la seva pluralitat. La DUI no obrirà cap procés constituent a Catalunya amb efectes reals; tot el contrari, suposarà un xec en blanc a la repressió del govern del PP contra el poble català i les institucions que tant van costar aconseguir; és més, aplanarà el camí per aprofundir el gir reaccionari del PP a Espanya. Les forces independentistes confonen desig amb realitat, es neguen a acceptar que no hi haurà cap aprofundiment democràtic i social a Catalunya i a Espanya que no passi per l’aliança i solidaritat entre els pobles de tot l’Estat que creï noves relacions de forces socials i polítiques.

Ambdues polítiques, en definitiva, ens porten a un carreró sense sortida, posen en risc el futur de Catalunya, divideixen la classe treballadora i als sectors populars i enfronten la seva pluralitat entre sí allunyant-los dels seus interessos socials, econòmics i democràtics. En aquest sentit, la conseqüència d’aquestes polítiques pot arribar a ser que un dels millors llegats que va construir el PSUC, la consciència col·lectiva de ser un sol poble, es trobi greument amenaçat.

Finalment, des del PSUC viu i la JSUC ens ratifiquem en la defensa de la necessitat de diàleg com a via per donar sortida a aquest conflicte i en què l’única solució és  un referèndum pactat d’autodeterminació de Catalunya. Aquests moments no són temps per a la repressió i les opcions unilaterals. Per aquest motiu, des del PSUC viu i la JSUC fem una crida a tots els sectors socials, civils, polítics i sindicals de Catalunya a sumar-s’hi a les iniciatives d’aquesta mena que sorgiran els dies vinents. Alhora, fem una crida a iniciar un procés constituent arreu l’Estat que acabi amb el règim caduc del 78 i que culmini amb la proclamació d’una República federal i solidària.

Comitè Executiu del PSUC viu








Comissió Permanent de la JSUC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada