diumenge, 10 de setembre del 2017

El PSUC viu davant la Diada Nacional de Catalunya de 2017

El PSUC viu davant la Diada Nacional de Catalunya de 2017
Enguany la Diada de l’Onze de Setembre té un caràcter diferent al d’altres anys. Ens trobem davant un escenari on el relat que fins ara ha mantingut a la dreta al poder ha passat de ser retòrica a ser real.
Des del PSUC viu sempre hem denunciat l’esgotament del model territorial vigent i la necessitat d’una solució al bloqueig democràtic actual que garanteixi l’exercici al dret d’autodeterminació mitjançant un referèndum efectiu, que interpel·li a tota la societat catalana i la seva pluralitat de posicionaments, amb reconeixements internacionals i amb garanties democràtiques. El que Junts Pel Sí i la CUP volen fer passar com a referèndum l’1 d’Octubre, legitimant el resultat sigui quin sigui el percentatge de participació, ni interpel·la a tota la societat, ni té cap reconeixement internacional ni molt menys cap garantia democràtica. No és la solució que necessita el poble de Catalunya. A partir del 2 d’octubre ens emplacem a construir una solució des de l’àmbit social i nacional.
Esment especial mereix l’aprovació en el Parlament de Catalunya de l’anomenada “Llei de Transitorietat”, aprovant un reglament contrari al propi Estatut d’Autonomia. Una llei que aprova de forma exprés els pilars del que podria ser una Catalunya independent. Sense debat, ni capacitat d’esmenar el text presentat, i sense una majoria qualificada per aprovar un reglament de tal importància. Amb aquesta tramitació, l’actual majoria del Parlament ha posat en greu perill les institucions catalanes per les quals hem lluitat tant, assentant un precedent perillós de com podrien anar les coses, en un escenari sense l’existència del debat ni la cerca de consensos de cap tipus.
Per així mateix, la Diada Nacional de Catalunya ha de ser una jornada reivindicativa dels i les catalanes que tingui com a finalitat la defensa d’un catalanisme popular basat en la certesa de ser un sol poble i alhora el rebuig unànim a les reaccions que en tot moment el Govern del Partit Popular ha tingut en aquest procés polític, utilitzant la judicialització enlloc del diàleg i instrumentalitzant el Tribunal Constitucional.
L’Onze de Setembre ha d’expressar la confrontació amb tot tipus de nacionalisme excloent, que fomentat per alguns sectors de la dreta neoliberal, té la finalitat d’enfrontar la classe treballadora amb qüestions allunyades dels nostres interessos reals.
No claudiquem davant de qui amaga al darrere d’una guerra de banderes, retallades dels drets socials, privatitzacions de serveis públics i aprova pressupostos i reformes fiscals antisocials, a una banda i d’altra de l’Ebre. L’eix central de les nostres lluites és, sempre ha estat i serà l’emancipació de la classe treballadora i de les capes populars i la Diada ha de reclamar, sobre tot, la recuperació primer i seguidament l’avenç dels drets socials del poble de Catalunya.
Alhora, i de forma indestriable, des del PSUC viu apostem per obrir un procés de ruptura democràtica conjuntament amb la resta de pobles d’Espanya. Un procés constituent per avançar en una perspectiva de progrés social on construïm una República federal, plurinacional, pluricultural i multilingüística basada en la solidaritat dels pobles.
Per últim, cridem a participar en l’acte convocat per Catalunya en Comú “Una Catalunya sobirana, diversa i valenta” a les 12h. al Parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet.
També i com no podria faltar, recordarem aquell 11 de setembre de 1973, el cop d’estat a Xile que va acabar amb el govern socialista de la Unitat Popular de Salvador Allende, i fem una crida a assistir a l’acte d’homenatge a Salvador Allende a les 10:30 hores a la plaça Salvador Allende de Barcelona.
Per un Referèndum amb garanties democràtiques on el poble de Catalunya pugui exercir el dret a l’autodeterminació!
Per una Catalunya obrera, popular i solidària! Per la República federal!

Secretaria Politica PSUCviu
10 de setembre 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada