divendres, 9 de juny del 2017

EL PSUC VIU DAVANT L'ANUNCI DEL REFERÈNDUM UNILATERAL PER L'1 D'OCTUBRE

Aquest divendres 9 de juny, el president de la Generalitat ha anunciat formalment que el "referéndum unilateral" serà l'1 d'octubre, visualitzant-se una vegada mes la situació de carreró sense sortida on es troba el "procés sobiranista", tornant a repetir-se l'escenari viscut a la consulta del 9N de 2014. Aquesta situació continua augmentant la tensió i el trencament que s'està produint a la societat amb imprevisibles conseqüències de caràcter social.

Ara mateix ens trobem en un escenari polític a Catalunya on, amb moltes probabilitats, hi haurà un avançament de les eleccions al Parlament de la mateixa forma que a les anomenades “eleccions de caràcter plebiscitari” del 27 de setembre de 2015. 

En aquest sentit i davant aquest escenari en que es troba l'anomenat “procés sobiranista” volem declarar que:

1.- El PSUC viu sempre ha defensat el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya com a solució a la qüestió nacional catalana i, alhora, un model republicà i federal on convisquin el conjunt de pobles d'Espanya. Per exercir realment aquest dret i per avançar en solucions reals a la qüestió nacional només hi ha un camí possible: un únic procés constituent al conjunt de l'Estat que doni ampar i satisfacció a les demandes socials, democràtiques i nacionals de la majoria social treballadora, la III República.

2.- Defensors del dret a decidir-ho tot, com ja hem reiretat en diverses ocasions, només estarem d'acord amb un Referéndum acordat i que tingui plenes  garanties democràtiques, seguint l'acord del Pacte Nacional pel Referèndum del passat 1 de febrer, on es posava èmfasis en la necessitat de desbloquejar les negociacions entre l’Estat Central i el Govern de la Generalitat de Catalunya per cercar una solució que com bé es comenta és possible encabir-la dins de l’ordre polític i constitucional actual. 

3.- Entenem que aquesta convocatòria en l'actual situació, amb la legalitat en contra, sense comptar amb el suport polític, social i institucional necessari, només serveix per seguir augmentant la tensió, afavorint a les dretes conservadores nacionalistes, d'una banda i de l'altra de l'Ebre.

4.- Ens reafirmem en que la proposta independentista no és la solució. Davant de la involució centralista i antidemocràtica del govern de l’estat del PP, cal una resposta contundent plantejant un model republicà per l’estat, de democràcia econòmica, social i participativa, i en coherència defensem el nostre model federal com a solució. 

5.- El PSUC Viu continuarà treballant per un espai dels i les federalistes que estigui arrelat en la tradició del catalanisme popular, social i solidari, front al nacionalisme identitari, excloent i conservador, per tal de seguir obrint espai a l'alternativa que, junt amb els altres pobles d'Espanya, plantegem davant l'actual situació a Catalunya.

Secretaria Política PSUCviu

9 de juny de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada