diumenge, 4 de juny del 2017

Els plans d'ocupació tindran salaris dignes

El grup municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA va aconseguir que s’aprovés una moció en la que s’estipulen sous mínims de 1.000€ lligats als Plans d’Ocupació i a les empreses subcontractats per l’Ajuntament de Santa Coloma

La moció de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA va ser presentada davant la situació que pateixen moltes colomenques i colemencs, amb unes taxes d’atur alarmants i un salari mínim, estipulat en 655,2€, que no garanteix tenir una vida digna, en tant que no permet assegurar la cobertura de les despeses mínimes per sobreviure. La crisi econòmica que segueix patint la majoria de la població està agreujant les diferències entre rics i pobres, ja que els salaris més alts estan un 400% per sobre del mínim, motiu pel qual cal que des de les administracions es treballi per reduir aquestes injustificades diferències.

L’acord que Gent d’Esquerres va aconseguir aprovar al passat ple de maig, amb el suport del govern municipal, suposa que l’Ajuntament haurà de garantir la millora de la qualitat en les contractacions, fent que cap treballadora o treballador contractat a través dels Plans d’Ocupació cobri menys de 1.075€ mensuals. Per tal que això no fos un brindis al sol, la moció també estipula un acord clau: augmentar la partida pressupostària pel 2018 per garantir que això es pugui fer efectiu.

No s’ha d’oblidar que aquesta moció arriba després d’aquella, la d’Anem a mil, que es va aprovar al ple del mes d’octubre del 2016, en la que ja es marcava aquesta xifra com a sou mínim dins dels plans ocupacionals, però que no s’ha fet efectiva. Ara doncs, amb aquest nou acord, es pretén assegurar el compliment d’això, ampliar-lo i que el govern municipal també hagi d’impulsar normatives per tal que les empreses subcontractades o receptores de recursos de l’Ajuntament retribueixi al seu personal amb aquestes mateixes condicions.

Els regidors de Gent d’Esquerres, Alexandra Sevilla i Jonatan Fornés, han assegurat que amb aquest salari mínim “es pretén impulsar un canvi de model laboral i productiu al nostre país sobre la base de salaris dignes per a tothom”. En aquest sentit també han posat en valor el fet que aquest impuls cal iniciar-lo “des de l’acció dels governs municipals de les ciutats en l’àmbit públic mitjançant acords concrets com aquest” han assegurat Fornés i Sevilla.

La moció també va comptar amb la participació i la defensa de l'Associació d'Aturats/des per un Treball Digne de Santa Coloma de Gramenet, a través de la veu de Teresa Adame. A més de demanar el recolzament per a l'aprovació de la moció va reivindicar la creació "de una verdadera Mesa de Empleo que acoja la representación de los sindicatos acreditados, de la FAVGRAM, de los grupos políticos municipales y de las organizaciones que representen a las personas desempleadas de nuestra ciudad."

Podeu consultars el text íntegre de la moció en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada