dilluns, 15 de febrer del 2016

RESOLUCIÓ DEL COMITÈ CENTRAL DEL PSUC viu EN SUPORT ALS TREBALLADORS DE TRANSPORTS MUNICIPALS DE BARCELONA




El Comitè central del PSUC viu vol fer arribar el suport del partit als treballadors de TMB per les mobilitzacions que estan duent a terme per a conseguir convenis a Autobusos i Metro que puguin ajudar a fer realitat el que es diu al pla de xoc per als primers mesos de mandat del programa electoral de Barcelona en Comú, de la que formem part, i que diu el següent:

            “...l'Ajuntament genera milers de llocs de treball en empreses i en el tercer sector per mitjà de la seva activitat de contractació pública de serveis. En molts casos, es produeixen situacions de precarietat laboral. L'objectiu del pla que proposem és utilitzar totes les competències municipals per garantir els drets laborals bàsics tant dels treballadors municipals com d'aquells que treballen en empreses contractades per l'Ajuntament.”

Les declaracions d'Ada Colau comminant a que s'aixequés la convocatòria de vaga per a negociar amb els treballadors van ser especialment desafortunades i com no podia ser d'una altre manera han tingut ja una rectificació que es feia imprescindible. No tant per les seves conseqüències concretes en el conflicte de metro en el que ens consta que s'està ja negociant, tot i que no amb tota la intesitat que caldria i que demana el comitè d'empresa, i evidentment no s'han desconvocat les vagues, sino per l'efecte perniciós que poden tenir per altres treballadors que no tenen la força i la capacitat de lluita dels de TMB, que estan tornant a demostrar una unitat exemplar.

Hem de valorar també i donar suport, a que els treballadors uneixen a les seves reivindicacions laborals la exigència de total transparència en la gestió de l'empresa. Compromís ineludible de Barcelona en Comú amb els seus votants. Aquesta és una qüestió que mostra que estem davant un conflicte no només laboral, sino també d'implicacions polítiques, per les caracterísitiques de TMB i en la que el govern municipal ha de comprometre's.            

Comitè Central del PSUCviu
Barcelona, 13 de febrer de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada